Laatst gewijzigd: vrijdag 20 maart 2015

Jaaps Zeezoogdierenpagina's

op rosmarus.nl

{short description of image}Back to the English main page

Korte inleiding

Oorspronkelijk ben ik met deze zeezoogdieren informatiepagina's begonnen aan de hand van het ruwe materiaal dat ik verzameld had voor het "IUCN Conservation Action Plan for seals, fur seals, sea lions, and walrus" (zie mijn publicatie overzicht voor de volledige referentie van dit rapport). Na verloop van tijd is de site uitgegroeid tot een algemene zeezoogdieren site doordat er informatie over walvissen en dolfijnen is toegevoegd. De informatie die je hier kunt vinden betreft onder andere algemene biologie, systematiek en populatie status. Waar mogelijk heb ik foto's uit mijn eigen collectie toegevoegd. Het merendeel van de informatie op deze site is engelstalig, maar er wordt geleidelijk meer nederlandstalige informatie toegevoegd.

Gebruik van deze site

Om door deze site te bladeren is het een menu in een apart frame beschikbaar. Als deze indeling je niet bevalt, dan kun je een andere scherm indeling kiezen in het schermindelingsmenu. Je kunt dit menu ook gebruiken als je "gevangen" zit in de frames van een andere site. Het nederlandstalige deel is nog in ontwikkeling, dus het kan voorkomen dat je ineens engelstalige informatie tegenkomt. Als dat het geval is, dan is die informatie nog niet beschikbaar in het nederlands. Er wordt echter volop aan gewerkt.

Om vertraging te voorkomen zijn in de tekst alleen kleine versies van foto's opgenomen. In een aantal gevallen kan je een grotere versie zien door op de foto te klikken. Om terug te gaan naar de originele pagina, moet je dan gebruik maken van de Back knop van je browser.

Met ingang van mei 2001 is er een taakverdeling ingevoerd tussen de originele site op compuserve.com en de nieuwe site op rosmarus.com. Beide sites zullen actief blijven. Afhankelijk van de informatie die je opvraagt kan het zijn dat je tussen de beide sites heen en weer schakelt. Dit moet volkomen transparant zijn. E-mail me als je problemen tegenkomt.

Deze site is ontwikkeld voor educatieve doeleinden, dus je mag de informatie vrijelijk gebruiken. Echter, als je (delen van) pagina's van deze site of foto's wilt gebruiken op een publiek medium (bijvoorbeeld een web site), neem dan eerst contact met me op. Beschouw al het materiaal op deze site als © 1997-2009, Jaap van der Toorn. Dit geldt ook voor de Dolfijnen FAQ, de officiele Frequently Asked Questions lijst van de alt.animals.dolphins nieuwsgroep.

Delfi

Voor alle informatie op deze site zijn referenties en links naar online informatie opgenomen, indien beschikbaar, zo dat je de originele publicaties kan opzoeken en kan gebruiken voor meer informatie. De gouden regel voor het verzamelen van informatie op internet is: Geloof niet alles wat je leest. Controleer het.

Skeptisch denken is het middel on een beredeneerd argument op te bouwen en te begrijpen, en, minstens zo belangrijk, om foutieve of frauduleuze argumenten te herkennen. De vraag is niet of de conclusie die volgt uit een serie redenaties ons bevalt, maar of de conclusie logisch volgt uit de uitgangspunten en of de uitgangspunten waar zijn. . (Carl Sagan, in: The Demon-Haunted World - Science as a candle in the dark (1996))

Overige paginas

Kies je eigen schermindeling

Menu bovenin

Menu links

Zonder frames

Nederlandstalige informatie

De beschrijvingen van de diverse soorten zeezoogdieren is vooralsnog alleen in het engels beschikbaar. Voor korte nederlandstalige informatie wordt je verwezen naar het zeezoogdierendeel van de dierendatabase op Dierentuin.Net, waarvoor ik de teksten heb aangeleverd.

Nederlandse startpagina's

Deze pagina's zijn ontworpen en worden onderhouden door: Jaap van der Toorn Communicate with me

Terug naar de engelstalige hoofdpagina